Conferinţă preoțească la Mangalia

Conferinţă preoțească la Mangalia

Preoţii din Protoieriile Constanţa I, Constanţa II şi Callatis s-au întrunit lunea aceasta în prima conferinţă pastoral-misionară de toamnă din Arhiepiscopia Tomisului.

Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a casei de Cultură din Mangalia şi a fost prezidată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Conferinţa dedicată Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi a tipografilor bisericeşti a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii în Biserica „Sf. Gheorghe”din localitate.

În cadrul şedinţei,părintele Ionuţ Holubeanu, lector universitar la Facultatea de Teologie din Constanţa, a prezentat preoţilor participanţi aspecte legate de viaţa şi activitatea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

În continuare, au urmat dezbateri pe marginea subiectului prezentat în referat şi s–au discutat probleme legate de sectorul administrativ al celor 3 protoierii. Joia aceasta va avea loc cea de-a doua conferinţă preoţească pentru preoţii Protoieriilor Altinum, Carsium şi Medgidia.